Pamiatka z Egiptu

Niedługo minie rok, jak byłam na pierwszej dalekiej podrozy. Czesto podrózuje, ale na małych dystansach. Jeszcze bardzo duzo celów przede mna.

Wrcajac do jedzenia. W Egipcie niestety nie spotkałam ich smacznej kuchni, w Hotelu było jedzenie Europejskie. 

Jedyna, rzecz ktora mi bardzo zasmakowała to jest to sałatka pomidorowo-ogorkowa z kolendra i czarnymi oliwkami.  Jak na zdjeciu powyzej.

Przewaznie dla jednej osoby:
1/4 długiego ogorka bez pestek
4-5 pomidorkow koktajlowych
7-8 czarnych oliwek
natka kolendry
sol, pieprz oraz oliwa z oliwek

Kolendre posiekac, reszte  pokroic jak kto chce, jak mi sie chce kroje w bardzo drobna kostke a jak chce bardzo szybko to kroje w troche wieksza kostke.

Wszystko wrzucic do miseczki, wymieszac doprawic pieprzem, sola i polac oliwa.

Uwaga: Kolendra według niektorych ma smak mydła, nie ukrywam ze ma specyficzny smak. Kolendre sie kocha lub nienawidzi. Tutaj nie ma srodka :)

BON APPETTIT!!!

Jesli ktos czyta ten blog byłabym wdzieczna za pozostawione uwagi lub komentarze.



Kommentare

Beliebte Posts