Tort gruszkowy z smietana czekoladowa / Birnen Torte mit Schoko Sahne




Jest bardzo łatwo i szybki do przygotowania. Najdłuższy czas potrzeba na zastygnięcia galaretki.

Składniki dla 12 porcji:

Na ciasto:
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki maki pszennej typ 405
1 łyżeczkę cukru waniliowego
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
szczypta soli

Piekarnik rozgrzać do 180 Stopni. Tortownice wysmarować tłuszczem o średnicy 26 cm. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywna piane ze szczypta soli. Do ubitych białek dodać cukier i cukier waniliowy. Następnie żółtka i nadal ubijając ok. 5 min. Wyłączyć mikser, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać trzepaczką z ciastem. Gotowe ciasto wlać do tortownicy. Piec przez ok. 20 min. w temperaturze 180 Stopni.

Masa:
1 puszka gruszek
1 op. jasnej galaretki
200 ml śmietany kremówki
50 g gorzkiej rozpuszczonej czekolady

Do dekoracji:
listki czekoladowe
2-3 łyżki wiórków czekoladowych


Gruszki osączyć, sok zachować. Owoce pokroić w plastry, ułożyć na wystudzonym biszkopcie tak, aby zachodziły na siebie.

Do soku z gruszek dolać tyle wody, aby otrzymać 250 ml płynu. Galaretkę rozpuścić w gorącym soku. Tężejącą galaretkę zalać gruszki i odstawić do stężenia. Gdy galaretkę stężeje. Śmietanę ubić na sztywno, po czym powoli dodawać płynną czekoladę. Kremem czekoladowym posmarować wierzch tortu, ozdobić wiórkami i listkami czekoladowymi.


Można od razu podawać, ale lepiej smakuje schłodzony. Do tego ciasta polecam portugalskie czerwone wino słodkie - Porto Valdouro Rouge.

Życzę smacznego !!!

Es ist sehr einfach und schnell zuzubereiten . Die längste Zeit benötigt, um Gelee zu verfestigen.
Zutaten für 12 Portionen:
Für den Teig:
3 Eier
3 Esslöffel Zucker
3 Esslöffel Weizenmehl Typ 405
1 Teelöffel Vanillezucker
1 Teelöffel Backpulver
Prise Salz
Heizen Sie den Backofen auf 180 Grad. Fett Springform Fett mit einem Durchmesser von 26 cm. Proteine ​​aus dem Eigelb getrennt , schlagen steif mit einer Prise Salz. Das Protein geschlachtet Zucker und Vanillezucker . Dann das Eigelb und weiter whisking für ca. 5 Minuten. Schalten Sie den Mixer, fügen Sie das Mehl und Backpulver vermischen sich mit dem Teig Schneebesen. Bereit Teig in Springform . Backen Sie für ungefähr 20 Minuten. bei 180 °.
Gewicht:
1 Dose Birnen
1 op . klaren Gelee
200 ml Sahne
50 g dunkle geschmolzene Schokolade
Für die Dekoration :
Schokolade lässt
2-3 Esslöffel Schokoladenstückchen
Birnen abtropfen lassen , den Saft zu halten . Obst in Scheiben schneiden , am wystudzonym Schwamm , so dass die Überlappung .
Birnensaft hinzufügen genügend Wasser zu 250 ml Flüssigkeit zu erhalten . Auflösen Wackelpudding in heißem Saft. Einstellbare gießen Birnengelee und verlassen, um Konzentration . Wenn das Gelee erstarrt. Die Sahne steif zu , dann langsam die flüssige Schokolade . Die Schoko- Sahne-Torte oben mit Schokolade Späne und Minze dekorieren .
Sie können sofort geben , aber es schmeckt besser kalt. Aus diesem Kuchen würde ich empfehlen, Portugiesisch süßer Rotwein - Porto Valdouro Rouge .
Ich wünsche Ihnen einen guten Appetit !

Kommentare

Beliebte Posts