Suflet





Uwielbiam ten rodzaj deseru po obiedzie, jest lekki i mozna jesc na diecie.

Składniki dla dwoch osob:

2 duze jajka
2 łyzki białego twarogu lub serka homogenizowanego
1 op. cukru waniliowego
1 łyzka cukru
2 łyzki maki pszennej typ 405
szczypta soli
1 łyzka masła lub margaryny
1 łyzka mielonych orzechow
cukier puder do posypania


Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzac do 180 - 200 Stopni. Foremki wysmarowac tłuszczem i wysypac zmielonymi orzechami.  Białka oddzielic od zołtek. Zółtka z cukrem (zwykłym i waniliowym) i serem wymieszac. Gdy nie bedzie grudek oddstawic. Białka z szczypta soli ubic na sztywno. Delikatnie wymieszac z masa twarogowo-zółtkowa. Na koniec dodac make.  Wlac do foremek.



Piec ok. 15 min.  Jest mi bardzo trudno podac czas pieczenia moj piekarnik jest stary i piecze innaczej niz nowy.  Po wyjeciu posypac cukrem pudrem i na ciepło zjesc. 


BON APPETTIT!!!

Kommentare

Beliebte Posts