Sobota




Posprzatałam dom i nie chciało mi sie stac przy kuchence długo. Zrobiłam na małego głoda szybki pełonoziarnisty makaron. Ilosci nie podam bo robiłam na na oko.

1 - 1,5 garci makaronu na osobe
5-6 pomidorkow koktajolowych
5-6 zielonych oliwek z migdałami
1 łyzeczka pesto
garsc rzezuchy


Wode na makaron zagotowac, gdy woda sie zagotuje posolic. Makaron ugotowac aldente. Makaron odcedzic, przelac zimna woda. Do ciepłego makaronu dodac pesto wymieszac razem. Dodac pomidory, oliwki i rzezuche. Wymieszac.

UWAGA: Nie nalezy dodatkowo soli. Pesto juz jest słone przez dodana sol oraz parmezan. Makaron jest gotowany w soli. Jezeli komus bedzie za mało pieprzu mozna dodac. Rzezucha ma ostrzejszy smak.


BON APPETIT!!!

Kommentare

Beliebte Posts